Начальник відділу організації та контролю за виконанням рішень Головного територіального управління юстиції у Волинській області Анатолій Клехо доповів про динаміку виконання судових рішень щодо стягнення заборгованостей за надані житлово-комунальні послуги у Луцьку та Луцькому районі.

Зокрема, як він повідомив під час розширеного засідання антикризового енергетичного штабу, за останній тиждень, станом на 1 жовтня, до органів державної виконавчої служби Волинської області надійшло 99 виконавчих документів. Також за вказаний період було стягнуто 178 424 грн. боргу.

Враховуючи, що Волинська область є прикордонною, віднедавна впроваджена практика звернення державних виконавців до суду, з метою заборонити боржникам виїжджати за кордон. За тиждень такі подання до суду здійснено відносно 21 боржника.

«Люди повинні знати, що завтра обмеження виїзду за кордон буде і внаслідок того, що вони сьогодні не розраховуються за енергоносії» - зауважив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Загалом, за минулий місяць до органів державної виконавчої служби надійшло 604 виконавчих документи.

Таким чином, минулого тижня відбулись спільні рейди працівників виконавчої служби, ЖКГ №11 та ДКП «Луцьктепло» до 9 боржників. В результаті заходів були з’ясовані джерела прибутку. Разом з тим, на лучан, які переписали все своє майно на рідних і знайомих, виконавча служба також знайшла спосіб вплинути.

«З часом виникне така ситуація, що йому потрібно буде переоформити право власності на машину, будинок, квартиру… Звернувшись до нотаріуса, чи до реєстраційної служби він цього зробити не зможе» - зауважив Анатолій Клехо.