В м. Банья Лука (Боснія — Герцеговина) 25-27 вересня пройшов ХІІ відкритий Чемпіонат Світу з джиу-джитсу JJIF юніори 12-14 років, етап Кубку Європи Balkan Open JJIF для категорій 15-17 років. Про це повідомляють в Асоціації джиу-джитсу України.

У цих змаганнях взяли участь 640 учасників із 19 країн світу, зокрема з Австрії, Бельгії, Болгарії, Чорногорії, Данії, Греції, Хорватії, Італії, Ізраїлю, Кіпру, Германії, Польщі, Румунії, Росії, Словенії, Сербії, Туреччини та України в системах: Fight; DUO; Ne-waza.

Згідно з результатами змагань, у різних вікових та вагових категоріях спортсмени з Луцька здобули 1 золоту, 1 срібну та 1 бронзову медалі.

Так, Назар Смірнов (вікова категорія 12-14 років, до 50 кг) зайняв третє місце, Максим Гераськін (вікова категорія 18-21 рік, до 72 кг) зайняв друге місце, Богдан Мочульський (вікова категорія 18-21, до 72 кг) виборов перше місце.


Участь у Чемпіонаті організовано Волинською обласною організацією Асоціації джиу-джитсу України. На Волині Національну федерацію джиу-джитсу України очолює Ігор Юхименко, який є тренером луцьких спортсменів.