Медики України заявили про спалах менінгіту відразу в декількох містах. Десятки громадян підхопили смертельний вірус в Запорізькій, Львівській і Київській областях. Понад двадцять дітей були терміново госпіталізовані, - пише Бізнес.ua.

За словами лікарів, захворювання може поширюватися дуже швидко, і кожному українцю потрібно уважно стежити за своїм здоров'ям і за самопочуттям близьких. Менінгіт «запускати» не можна – недуга швидко вражає всі органи і призводить до смертельного результату, якщо вчасно не надати медичну допомогу.

Справжня епідемія спостерігається у Львові, де за кілька днів виявили 23 пацієнта з менінгітом. Захворювання найчастіше зустрічається серед дітей, тому батьки повинні при перших симптомах недуги відразу звертатися до лікарні. Багато жителів Львова зараз забороняють дітям відвідувати школи і дитячі сади. Однак, за словами педагогів і вихователів, в дошкільних і освітніх установах ретельно стежать за санітарно-гігієнічними нормами, і ризик заразитися менінгітом – мінімальний.

Медики просять дотримуватися всіх спокою і навіть зазначають, що поки рано говорити про масову епідемію. За їх словами, спалах менінгіту – сезонна, оскільки захворювання завжди розвивається на тлі різких змін у погоді. Організм людини, звиклий до комфортної температури, важко переносить вогкість, похолодання і відсутність сонця. З початку 2015 року в нашій країні на менінгіт захворіло 47 осіб, і ця цифра трохи вища, ніж в 2014 році, однак причини для паніки поки відсутні.