Під вікнами лучанки, на її прибудинковій території, збираються вечірньою порою люди й справляють нужду. Аби змінити ситуацію, містянка прибрала прохід. Втім, його знову відновили комунальники. Оббиваючи чиновницькі пороги жінка отримала підтримку градоначальника, втім, ситуація досі не змінилася.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернулася лучанка Тамара Азовська, яка розповіла про свою проблему. З її слів, з десяток років тому її чоловік навпроти будинку за адресою Глушець, 21 самостійно облаштував бетонні сходи, щоб покращити прохід до тротуару. Втім, розповідає жінка, з часом це місце стало «прохідним двором».

Тому Тамара Азовська почала «переписку» з чиновниками.

На прохання отримати дозвіл демонтувати сходи, перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев відповів, що знести їх можна лише після згоди мешканців усіх сусідніх будинків. Також він додав, що сходи – це продовження тротуару, хоча по факту, тротуар знаходиться трохи далі.

 

Наступну відписку лучанка отримала від виконкому. У листі йдеться про те, що сходи вже давно існують і їх зносити не будуть, мовляв, це зручний прохід для багатьох людей. Щодо того, аби їх перенести, то зауважили, що це можливо, втім, для цього самі ж мешканці повинні створити ОСББ, далі провести збори, розробити ліцензований проект благоустрою прибудинкової території та отримати ордер на перенесення.

«До цього проходу всі звикли й почали ним постійно ходити у нас під вікнами. Більше того, виходить такий собі закуток й сюди приходять з центру темної пори справляти нужду, особливо як якісь концерти, то це - просто жах. Зваживши на це, ми розібрали сходи, які самі ж колись встановлювали. Але такий стан справ не сподобався людям, що жили в будинках неподалік й мешканці 23-го та 27-го будинків написали заяву у ЖЕК №3, аби ті відновили прохід по нашій прибудинковій території, що ті і зробили», - нарікає пані Тамара.

Жінка дивується з того, чому ЖЕКівці встановили сходи напроти її квартири, якщо їх просили мешканці сусідніх будинків.

Аби знайти порозуміння, розповідає лучанка, вона пішла на особистий прийом громадян Луцьким міським головою Миколою Романюком. Зі слів Тамари Азовської, нинішній мер сказав, що дійсно, сходи потрібно розібрати.

«Романюк сказав мені звернутися до директор «ЖЕКу» №3 Руслана Юлдашева, аби той прибрав сходи. Я вже понадіялася, що наше питання вирішать, сам же ж мер сказав. Втім, під час зустрічі з директором ЖЕКу прийшло чергове розчарування, адже той відповів, що не буде забирати сходи, бо у нього є заява мешканців сусідніх будинків», - розповіла лучанка.

Пані Тамара резюмує, що пройшовши не один чиновницький кабінет й отримавши обіцянки мера, вона досі наодинці зі своєю проблемою й відчуває себе як у замкненому колі, адже не знає, як їй чинити далі та до кого звертатися.