Постійна комісія з питань комунального майна та приватизації Луцької міської ради розглянула проект рішення про передачу установи «Луцький будинку вчителя» на вул. Шевченка, 14 на баланс управління освіти Луцької міської ради.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко розповіла, що раніше тут був «Палац урочистих подій». Згодом, після будівництва нового палацу на пр. Соборності, за рішенням виконавчого комітету у 1984 році приміщення було передане на баланс Луцькій міській організації - «Профспілки працівників освіти, вищої школи і наукових закладів».

Сьогодні ця організація більше не може утримувати будівлю у належному стані через брак коштів, та підвищення цін на комунальні послуги. Тож вони звернулись до Луцької міської ради з проханням забрати приміщення назад у міську комунальну власність.

За браком грошей зовнішніх ремонтних робіт у будівлі не робилось, проте Алла Грабко запевняє, що в середині зроблений досить непоганий ремонт за кошти орендарів.

Паралельно виникла нагальна потреба переселення шкільної бібліотеки з аварійного приміщення на вул. Богдана Хмельницького, 17. Тож аби забезпечити Луцьку школу №1 належним приміщенням для бібліотеки, було вирішено передати приміщення управлінню освіти Луцької міської ради.

Начальник управління освіти Олег Гребенюк розповів, що аби розмістити у будівлі бібліотеку, з приміщення доведеться виселити декілька орендарів.

«В них закінчується термін оренди якраз. Їм буде не продовжено. Це десь половина другого поверху» - зауважив Олег Гребенюк.