Голова Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк і президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк сьогодні, 6 жовтня підписали Меморандум про співпрацю у розвику фізичної культури і спортуна наступних 5 років.

Зокрема, документ передбачає конкретні кроки розвитку легкої атлетики в області, створення навально-тренувальних комплексів, та фінансове і матеріальне забезпечення заходів Федерації легкої атлетики.  

Володимир Рудюк розповів, що у всіх районних центрах Волині будуть створені легкоатлетичні стадіони, які відповідатимуть європейським стандартам. Перший стадіон планують збудувати в селищі Маневичі. Спортивний комплекс буде включати в себе 250-метрову бігову доріжку, волейбольний та баскетбольний майданчики, а також велике футбольне поле зі штучним покриттям.

Разом з тим, вже розпочали підготовчі роботи по створенню спорткомплексів в містах Камені-Каширському і Ківерці. Зауважимо, у селищі Любешів реконструкція стадіону вже триває.

За словами Олександра Товстенюка орієнтовна вартість одного спорткомплексу становить близько 3 000 000 грн.

В свою чергу Федерація легкої атлетики бере на себе відповідальність за організацію і забезпечення спортивних заходів, пошук талановитих дітей, популяризацію і пропаганду спорту, поліпшення іміджу легкої атлетики на Волині, та ін.