У комунальний заклад «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» передав оргтехніку, яка допоможе працівникам працювати в оперативному режимі.

Так, у Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» надійшло колективне звернення від адміністрації закладу з проханням допомогти придбати оргтехніку для налагодження безперервної роботи з відділеннями та пунктами екстреної медичної допомоги у Волинській області, а саме надати 16 комп’ютерів та чотири ксерокопіювальні апарати.

Головний лікар Волинської обласної екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Куц зазначив, що дана допомога є вкрай важливою для комунального закладу. За його словами, саме ці речі допоможуть вберегти хвилини, яких часто не вистачає, аби врятувати людське життя.

«Вже частину апаратури ми поставили для наших диспетчерів. Для нас основне - це зробити так, щоб бригади швидкої допомоги в найкоротші терміни доїхали до місця виклику. І велике значення першочергово грає роль система комунікації між диспетчерами та бригадами. Те обладнання, яке ми маємо, закуплялося не за один раз, тобто воно трохи різнопланове і до певної міри застаріле. Для того, щоб забезпечити 100% всі наші бригади якісним обладнанням, потрібні великі кошти, яких ми не маємо. Відтак, ми звернулися до Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» для того, щоб нам якимось чином допомогли. І ми дуже вдячні, що Фонд відгукнувся і поставив оргтехніку, яка для нас надзвичайно важлива» - зазначив Олег Куц.

Виконавчий директор Фонду «Новий Луцьк» Орест Маховський наголосив, що основна турбота Фонду – це здоров’я лучан, тож, коли отримали прохання про надання допомоги, не вагалися ні на мить.

«Проблематика, з якою звернувся Олег Степанович до Фонду, не викликала сумніву чи питань щодо її реалізації. Ми вивчили весь процес та були приємно здивовані на якому рівні вже сьогодні перебуває заклад, дійсно один з взірцевих в Україні. Дякуючи вашому неспокою та прагненню ефективніше допомагати лучанам і жителям всієї області, засновником Фонду «Новий Луцьк» Ігорем Палицею було прийнято рішення про надання допомоги для забезпечення повноцінного функціонування центрального диспетчерського пункту. Придбання даного обладнання і його використання допоможе зберегти життєво важливі хвилини», - додав Орест Маховський.

Окрім цього, Фонд передав нові телефонні апарати та блютуз-гарнітури, аби диспетчери могли працювати більш продуктивно.