Близько 150 луцьких школярів сьогодні навчалися грати в футбол на головній спортивній арені міста. Все це відбулося в рамках всеукраїнського дитячого фестивалю «Відкриті уроки футболу», який стартував сьогодні, 7 жовтня, на «Авангарді».

Зокрема, для популяризації футболу та здорового способу життя, відповідно до соціального проекту ФФУ «Відкриті уроки футболу», Федерація футболу Волині організувала футбольні уроки для учнів луцьких шкіл. 

Футбольне поле, на якому грають найкращі команди України, віддали сьогодні луцьким дітлахам, щоб вони змогли відчути себе спортсменами та майбутніми футболістами.

Найспортивніші учні 3-6 класів з 23-х шкіл разом із вчителями фізкультури займалися та показували своє вміння володіти м’ячем на головному луцькому стадіоні.

На «Відкритий урок футболу» завітали головний тренер ФК «Волинь» Віталій Кварцяний та гравці команди. Показали фахові ази та поділилися своїм досвідом із школярами професійні футболісти Івіца Жуніч, Міха Горопевшек, Віктор Хомченко та Роман Никитюк.



«Я побачив велике бажання наших дітей бути активними, бути емоційними. Побачив бажання навчитися правильно володіти м’ячем», - розповів головний тренер ФК «Волинь».

Зі слів Кварцяного, в клубі серйозно ставляться до того, як правильно підійти до дітей, щоб вони почали займатися футболом і аби вибрали саме цей вид спорту. Федерація футболу Волині приділяє особливу увагу розвитку дитячого футболу і специфічних змагань. Наразі в клубі ФК «Волинь» тренується близько 400 дітей.

До слова, допомагає у популяризації футболу і Ігор Палиця. Адже саме завдяки йому та Фонду «Новий Луцьк» у 15 школах міста були збудовані сучасні футбольні майданчики зі штучним покриттям.

Віталій Кварцяний розповів, що проект «Відкриті уроки футболу» - це перший адаптаційний виклик для дітей, щоб вони разом з вчителями фізкультури стали більш організованими та зрозуміли, що футбол повинен бути завжди. В той же час це стимулюватиме самих вчителів.

«Є вчитель фізкультури, він як тренер, нехай він розвиває свої можливості. Щоб він міг не лише провести фізкультурні заняття, а вже ставати напівпрофесіоналом та спеціалістом футболу», - резюмував головний тренер «Волині».

До слова, луцький стадіон «Авангард» прийматиме всеукраїнський дитячий фестиваль упродовж трьох днів. Тож, луцькі школярі матимуть змогу позайматися на головній арені області ще деякий час.