У відповідь на чергову петицію громадян, яка набрала понад 25 тисяч голосів, глава держави доручив розібратися з цим питанням уряду на чолі з прем'єром А. Яценюком. В цей раз необхідну кількість голосів для розгляду Президентом набрала петиція Андрія Топчія під номером 22/000063-еп. У ній йдеться про необхідність скасування акцизу на імпорт транспортних засобів - пишуть Факти.

Нагадаємо, схожа петиція про скасування не тільки акцизів, але й інших податків при імпорті, вже була розглянута главою держави. Не дивно, що відповідь на дану петицію громадянина Україна виявився таким же, як і на попередню. Президент на своєму сайті повідомив: «я нещодавно вже розглядав електронну петицію, що стосується аналогічної теми, а саме: «Скасування розмитнення та акцизного податку на імпорт авто», від В. М. Матвієнка. Враховуючи, що прийняття збалансованого рішення з даного питання вимагає його всебічного розгляду Кабінетом Міністрів України, який забезпечує проведення фінансової, цінової, інвестиційної та податкової політики, Прем'єр-міністру України А. П. Яценюку запропоновано забезпечити комплексне і ґрунтовне опрацювання центральними органами виконавчої влади відповідної проблеми і за підсумками прийняти необхідні рішення. У зв'язку з цим я звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням розглянути ініційований автором петиції підхід до вирішення даного питання під час проведення зазначеної роботи».

Таким чином, писати подальші петиції до глави держави з цього приводу безглуздо. Адже всі вони, швидше за все, отримають аналогічний відповідь.