Українські військові колишньої 51-ї механізованої бригади досі не можуть отримати посвідчення учасників АТО. Про це 9 жовтня під час чергового засідання 35-ої сесії Волинської обласної ради повідомив депутат Віктор Прокопчук.

За його словами військові обурені рішенням Волинської обласної ради, яким  одному з бійців, що перебував у зоні бойових дій, дають звання почесного громадянина Волині.

«Шановні колеги я вам хочу сказати, що сотні інших бійців не отримали навіть посвідчення учасника бойових дій. Ці люди вже втомилися. Втомилися від незрозумілих дій армійського керівництва» - зауважив Віктор Прокопчук.

Він розповів, що тим, хто «місяць побув на початку лінії фронту» дають посвідчення учасників антитерористичної операції. Натомість, ті хто був на передовій з самого початку - досі не отримали відповідних документів.

За словами депутата, військові не можуть виробити документи, підтверджуючі їх участі у військових діях через розформування 51 ОМБР.

«Документи збираються таким чином – довідка про участь, довідка про звільнення і все решта. Але є 2 документи – наказ про ввід в зону бойових дій, і вивід з зони бойових дій. Підрозділи 51 бригади були передані частково в 128 бригаду. Потім 51 бригада була розформована. Тепер хлопці пишуть в 128, їх посилають в 51, а 51 немає. Посилають в 14. І виходить таке зачароване коло» - розповів Віктор Прокопчук.

Аби владогиди цю проблему депутати Волинської обласної ради вирішили звернутись до Кабінету Міністрів України, і особисто до Міністра оборони.