Співробітники Служби безпеки України затримали редактора спільноти в соцмережі, через яку поширювалися новини і фейки сепаратистів. Ним виявився студент із Сєверодонецька, якого координував адміністратор-анонім, - повідомляє прес-служба СБУ.

На сторінці спільноти в російській соцмережі публікувалася інформація, яка дискредитувала ЗСУ. Крім того, були розміщені заклики до «добровольців», яких агітували вступати в ряди бойовиків. Також група розміщувала повідомлення щодо збору коштів на потреби «армії Новоросії».

«Місцевим редактором спільноти був студент із Сєверодонецька, а його діями керував адміністратор, який користувався анонімним аккаунтом із зареєстрованою в Санкт-Петербурзі IP-адресою. Саме від нього студент отримав інструкції щодо реєстрації фейкового аккаунта, прав редактора групи та контенту, який регулярно мав розміщувати на сторінці. Крім того, за завданням «координатора», правопорушник повідомляв про пересування військової техніки та особового складу українських підрозділів», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Студента-редактора затримано працівниками спецслужби, він вже встиг визнати свою провину. А ось про затримання загадкового адміністратора інформації немає, тож швидше за все впіймати його не вдалося.
«Слідчими Управління СБ України в Луганській області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ч. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування». – повідомили в СБУ.