Група односельчан до смерті закатувала свого знайомого. Люди побили його армійським паском, запхнули до рота шкарпетку та лупцювали потерпілого, аж допоки він не втратив свідомість. Наступного дня виявилося, що від отриманих травм чоловік помер.

Трагедія сталася у селі Заболоття Любомльського району ще рік тому, але слідство та судові слухання по цій справі тривали до нині, тож лише днями вони отримали вирок.

Слідство встановило, що 9 вересня 2014 року потерпілий йшов додому повз місцевий магазин, біля якого зустрів свого знайомого. Той попросив, аби чолов'яга сходив «на точку» за горілкою і дав йому 22 гривні — 20 на випивку і 2 гривні на власні потреби. Чоловік взяв гроші та пішов додому, щоб переодягнутися. Невдовзі товаришу потерпілого, який бажав випити, розповіли, що «засланець» не пішов за горілкою, але й грошей не повернув. Тоді розлючений чоловік кинувся до будинку потерпілого, знайшов його там, витягнув на вулицю і дав йому кілька ляпасів. Від ударів чоловік впав на землю і забився.

Згодом потерпілий пішов по власних справах і зустрів знайомих. Люди почали питати де той забився, на що чоловік відповів, буцімто його побив знайомий, оскільки він не купив йому горілки.

Тоді знайомий потерпілого взявся телефонувати до кривдника, мовляв, «ти чого руки розпускаєш?». Так чоловіки кілька разів між собою зідзвонювалися до тих пір, поки хуліган сам не прийшов на місце, де за випивкою відпочивала компанія знайомих потерпілого. 

Зрештою, до них прийшов і хуліган, який в руках тримав армійський пояс. Щойно чоловік побачив потерпілого, то кинувся до нього зі словами «тут ти і попався!», схопив його за комір, потягнув до паркану і почав лупцювати паском. Причому зловмисник тримав пасок за вільний кінець, а потерпілого бив металевою пряжкою.

Спочатку люди хотіли врятувати свого товариша від побоїв, але потім самі взялися його лупцювати. Так, добряче підігріті алкоголем чоловіки вирішили виховати односельця, за те, що він інколи погано відноситься до своєї матері. П'яні чоловіки били потерпілого не лише паском, а й ногами. Всі удари припадали чоловіку просто в голову.

Спершу він опирався та кричав, але один з нападників закрив йому рот рукою. Після того, як чоловік кілька разів вкусив свого кривдника — той зробив зі своєї шкарпетки кляп і запхав йому в рот. Чоловіка побили настільки сильно, що він вже не міг стояти на ногах. Однак на цьому його муки не закінчилися, адже кати ще й справили нужду просто йому на обличчя. Зрештою, чоловік втратив свідомість. Зловмисники було намагалися його «відлити» водою, але бідолаха так і не прийшов до тями.

Тоді п'яні, як чіп селяни взяли його під руки і понесли до будинку. Але і тут нелюди не зглянулися над чоловіком, адже навіть не занесли в будинок, а покинули на підлозі просто на веранді. Наступного ранку чоловіка знайшли мертвим.

Згодом правоохоронці встановили усіх, хто причетний до смерті чоловіка, відкрили кримінальне провадження за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень і лише в січні 2015 року передали справу на розгляд до Любомльського районного суду.

Протягом 10 місяців слухання справи, суд допитав багатьох свідків, експертів-криміналістів та дослідив низку документів. В суді обвинувачені визнали свою вину частково — лише в частині катування. Що стосується нанесення важких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті потерпілого, це підсудні цілком заперечували, мовляв, вони просто побили чоловіка.

Зрештою, вироком Любомльського районного суду обох катів засудили до 8 років позбавлення волі. Зауважимо, що на час слухання справи в суді, запобіжний захід в одного з підсудних був у вигляді домашнього арешту, однак після оголошення вироку його закували в кайданки і взяли під варту просто в залі суду.

Разом з тим, зауважимо, що сторони по справі ще мають можливість оскаржити вирок суду в апеляційному порядку.