Ноу-хау у центрі Володимира-Волинського помітно стало одразу. Шість автомобільних та десять пішохідних світлофорів встановили на перехресті вулиць Данила Галицького та Ковельській, безпосередньо на Данила Галицького, оснастять новинками виїзд із автостанції.

Потреба заміни світлофорів на перехресті Данила Галицького та Ковельській існувала давно. Особливо гостро про неї заговорили після ДТП, в якому загинула жінка. На сесії міської ради було виділено 400-та тисяч гривень саме на нові, сучасні світлофори.

Як розповів «БУГу» начальник управління житлово-комунального господарства і будівництва Володимир-Волинського міськвиконкому Віктор Фіщук, підрядником по виконанню робіт є фірма із міста Кіровограда. «Ми тривалий час шукали підрядника, який погодиться саме за таку суму виконати необхідний комплекс робіт. У місті Кіровограді, ознайомившись із обсягами, погодилися підписати договір», – пояснив начальник управління.

9-го жовтня розпочали монтажні роботи, 12-го жовтня планують встановити на прохання УТОСу ще й звукові сигнали на світлофори для пішоходів, аби полегшити перехід дороги людям з особливими потребами.

«Плануємо також втсановлення діодних світлофорів на вулиці Луцькій, в районі ЗОШ №5 та на вулиці Степана Бандери в районі ЗОШ №1. Однак, наразі фінансування на ці об’єкти ще не виділено», – сказав пан Фіщук.

Діодні лампи, на яких працюють новенькі «регулювальники» – енергоекономні та мають рік гарантії. За цей період вони повинні безперебійно працювати та зняти ряд проблем із комунальників міста.