Цьогоріч 14 жовтня країна вперше відзначатиме День захисника України. До цього свята у Володимирі-Волинському організовується унікальна виставка особистих речей тих Героїв, які загинули чи наразі виконують свій обов’язок перед Україною на Сході держави, - пише БУГ.

Чимало заходів у Володимирі-Волинському та по всій державі буде присвячено цій даті. Містяни вітатимуть військовослужбовців, поминатимуть тих бійців, які загинули, захищаючи рідну державу, згадуватимуть кращі традиції українського козацтва – фундатора українського війська.

Унікальним заходом міста стане предметно-документальна виставка. Основою цієї виставки мають стати особисті речі учасників війни на Сході. В якості експонатів можуть бути представлені трофеї наших військовослужбовців, учасників АТО, світлини, обереги та талісмани, які захищали життя бійців у зоні бойових дій.

«Можливо, у когось збереглися бойові прапори, дитячі листи. Задум цього проекту простий, але дуже важливий – привернення уваги до подій на Сході, збереження пам’яті про мужність наших військовослужбовців, привід ще раз осмислити події, котрі сталися в Україні протягом останніх двох років. У нас залишилося дуже мало часу, тому ми просимо відгукнутися наших бійців.

Приносьте усе, що полегшувало вам життя у зоні АТО, все, що служило вам оберегом. Вас чекають із експонатами в культурно-мистецькому центрі, а також у редакції газети «Рідне місто» (вул. Ковельська, 10). Зробимо свято нашим військовим… І про наших військових» - йдеться у повідомленні.