Недалеко від Москви на території монастиря колишній самопроголошений лідер «ДНР» Олександр Бородай організував табір з військової підготовки для молодого російського покоління. Інструкторами там працюють бойовики, що воювали за «ЛНР» і «ДНР», у тому числі неонацисти, що прославилися своїми звірствами над українськими солдатами.

Новину повідомив журналіст Денис Казанський, передає «Преса України».

Наприкінці вересня на території, прилеглій до відновленого Ніколо-Берлюковського монастиря з благословення його настоятеля, відбувся збір донбаських сепаратистів. Зокрема йдеться про «корпорацію Єнот», якою керує Олександр Бородай і ДРГ «Русич», бійці якої прославилися своїм садизмом над військовими ЗСУ.

Збір був організований в спеціальному таборі і присвячений бойовій підготовці молодого російського покоління. Юнаків і дівчат, серед яких були і неповнолітні, вчили, як вбивати людей, будувати барикади, наступати, надавати медичну допомогу на полі бою і багато чому іншому. Всього було організовано 12 навчальних майданчиків.

В якості інструкторів виступали «оператори «ENOT Corp», які, зазначається, мають досвід бойових дій. Також серед інструкторів помічені бойовики «Русича» Андрій Мільчаков і Ян Петровський. Перший - той самий командир «Русича», неонацист, який показово вбивав українських військових, жорстоко катував їх у таборах, спотворюючи і відрізаючи вуха. Фотографії своїх звірств він виставляв в соцмережах. Правда, після резонансного викриття його військових злочинів, він видалив їх.

За тренуваннями спостерігав колишній лідер самопроголошеної «ДНР» Олександр Бородай. Він непогано почуває себе на території РФ, хоча, як зазначає Казанський, саме за його керівництва був збитий малайзійський Боїнг.

«Навряд чи влада Російської Федерації, не знає про існування подібних військових таборів, в яких російських підлітків навчають військовій справі відверті фашисти і садисти. Нагадаємо, відбувається це в декількох десятках кілометрів від російської столиці, а вся інформація про заходи, включаючи точне зазначення місця їх проведення, публікується абсолютно відкрито... Все це явно не стикується з версією про «неучасть Росії у війні на Донбасі». Адже організація та підтримка тренувальних таборів терористів і посібництво у вербуванні нових бойовиків для війни в Україні явно суперечить цій позиції... Докази існування таких таборів, які розміщують в публічному доступі їх організатори, підтверджують зацікавленість Росії в продовженні війни на сході України і спростовують твердження про те, що для України ця війна є «громадянською». Остання версія, як відомо, широко експлуатується російською пропагандою», - говорить Казанський.