Голова Волинської обласної держаної адміністрації Володимир Гунчик підписав розпорядження, яке дає право міським, сільським і селищним головам самостійно регулювати подачу тепла без будь-якого погодження з ВОДА. Про це він повідомив сьогодні 16 жовтня під час чергового засідання Антикризового енергетичного штабу.

Головний адміністратор області розповів, що найближчим часом на Волині очікується потепління. Тож представникам влади сіл, селищ і міст на місцях доведеться самостійно визначати режим роботи котелень і теплопунктів, у відповідності з температурою довколишнього середовища.

«Деякі постачальники тепла будуть старатись максимально використати ресурс для того щоб покращити фінансові питання пов’язані з діяльністю підприємства теплокомуненерго. Це ляже тягарем на споживачів цього тепла, які під час потепління будуть відкривати кватирки і незлим-тихим словом згадувати нас, як завжди» - зауважив Володимир Гунчик.

Аби запобігти нераціональним витратам природнього газу, за постачанням тепла в області буде слідкувати  робоча група антикризового комітету.

«Я звертаюсь до «Волиньгазбуду» і «Волиньгазу». Я розумію що це ваш бізнес, розумію що це бізнес теплокомуненерго. Але разом із тим це не є бізнес наших мешканців і ми з вами не повинні гріти атмосферу і нагрівати мешканців через відповідні цифри, які з’являться в платіжках» - зауважив Володимир Гунчик.