Газ, який продають на українських АЗС, не призначений для автомобілів. Про це повідомив заступник директора науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

«У нас не продається автомобільний пропан-бутановий газ (ПБА), а пропонується суміш пропан-бутанова технічна. Тобто газ, призначений для комунального споживання. Там досить багато водяної пари, води, домішок, які при температурі нижче нуля утворюють кристали, осідають в паливній системі і виводять її з ладу», – сказав він. При цьому експерт відзначив, що в зимовий період кількість бажаючих заправлятися зрідженим нафтовим газом знижується.

«Це специфічний ресурс, з ним дуже складно працювати при температурі нижче нуля. Співвідношення між пропаном і бутаном в пропонованому на українських АЗС газі не дозволяє без проблем запускати двигун автомобіля взимку», – додав Г. Рябцев.

Нагадаємо, вартість газу на київських АЗС різко зросла. Ціна газу на автозаправних станціях Києва, що належать великим мережам АЗС, 15 жовтня коливалися в межах 9,30 – 9,69 грн. за літр. У той же час, на деяких АЗС вартість газу вже досягла позначки в 10,0 грн. за літр. При цьому, незважаючи на подорожчання газу, на АЗС спостерігаються великі черги, бо багато автовласників через зростання цін на бензин оснастили свої авто газовими установками.