Під час чергового засідання Антикризового енергетичного штабу у Волинській облдержадміністрації комерційний директор ПАТ «Волиньобленерго» Дмитро Іванов розповів про зростання боргів на підприємстві.

За його словами на початку вересня заборгованість «Воиньобленерго» перед ДП «Енергоринок» складала 3 500 000 грн. В кінці ж місяця борг вже перевищив 9 мільйонів. Іванов стверджує, що борг виник через те, що держава запізнилась з відшкодуванням пільг і субсидій на суму 4,4 мільйони гривень. Але станом на 15 жовтня заборгованість була погашена, частково дякуючи залученню кредитних ресурсів. Щоб розрахуватись з ДП «Енергоринок», підприємство вже напозичало 10 мільйонів грн.

Хоч проблема розрахунку за субсидії вчора була вирішена, Іванов впевнений, що вона знову з’явиться у жовтні. Оскільки джерело по даних витратах в державному бюджеті вже вичерпане, очевидно, що розрахунки до кінця місяця вже не будуть проведені.

Населення заборгувало ПАТ «Волиньобленерго» 3,4 млн., але Дмитро Іванов стверджує, що цей приріст заборгованості є чисто «бухгалтерський» тому, що з’явився внаслідок зростання тарифів у вересні. Він стверджує - якщо це врахувати, то наслення Волині розрахувалось за спожиту електроенергію більш ніж на 100%.

Навіть якщо врахувати компенсацію пільг і субсидій залишається заборгованість за спожиту електроенергію на КП «Луцькводоканал» у розмірі 5,2 мільйони.

Комерційний директор ПАТ «Волиньобленерго» попросив голову Волинської ОДА Володимира Гунчика звернути особливу увагу на ДКП «Луцьктепло», яке протягом минулих двох місяців взагалі не платило жодної копійки за спожити електроенергію.

«Ми не зможемо спонсорувати. Я кажу відверто. Ми вичерпали всю кредитну лінію» - зауважив Дмитро Іванов.