Вчора, 19 жовтня близько 16 години працівники лісової охорони державного підприємства СЛАП «Камінь-Каширськагроліс», об’їжджаючи лісові масиви під час чергового профілактичного рейду, почули звук, схожий на звук працюючої мотопомпи. Лісоохоронці одразу зрозуміли в чому суть справи, а тому поїхали в село і вже разом із дільничним інспектором прибули на територію 18 кварталу Тоболівського лісництва, де тим часом п’ятеро чоловіків активно займалися пошуками «сонячних каменів» - інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Правопорушників, якими виявилися жителі села Старі Червища, було затримано.

В оперативному порядку було повідомлено і викликано працівників Камінь-Каширського райвідділу міліції. По прибутті правоохоронці вилучили у старателів мотопомпи і розпочали розслідування по факту незаконного видобутку бурштину. Триває з’ясування всіх обставин. 

Як інформує прес-служба волинської міліції ще трьом копачам сонячного каміння вдалося втекти. Правоохоронці встановлюють їх особи.

Копачів бурштину-сирцю дільничні інспектори міліції спіймали на «гарячому» в лісовому масиві, поблизу села Старі Червища Камінь-Каширського району. За допомогою мотопомпи копачі незаконно вимивали з ґрунту дорогоцінне каміння.

За словами слідчого камінь-каширського райвідділу міліції Віктора Ольшевського, побачивши правоохоронців, старателі почали втікати. Правоохоронцям вдалося затримати одного із чотирьох зловмисників, а відтак встановити його особу. Правопорушником виявився 22-річний жительКамінь-Каширського району. Трьом його напарникам вдалося втекти.

З місця події правоохоронці вилучили мотопомпу, штикову лопату, підсак, три пожежних рукава, акумуляторну батарею та полімерну каністру. Крім того, у старателя правоохоронці вилучили один камінець схожий на бурштин-сирець.

– Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру судових розслідувань за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. В рамках кримінального провадження правоохоронці здійснюють комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення всіх осіб, причетних до незаконного видобутку сонячного каміння, – прокоментував слідчий.