Луцький міськрайонний суд засудив винуватця смертельної аварії до трьох років ув’язнення. Причиною дорожньо-транспортної пригоди і її трагічних наслідків стало грубе порушення Правил дорожнього руху України.

ДТП трапилася ще у листопаді 2014 року в обласному центрі Волині. Зокрема, обвинувачений, рухаючись по вулиці Авторемонтній навантажувачем «Manitou MLT-630Т» без номерів та не маючи водійських прав, наїхав на жінку, яка йшла по тротуару. При цьому авто буквально розчавило постраждалу. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, жінка отримала численні тілесні ушкодження, що спричинили смерть.

У судовому засіданні чоловік розповів, що керував автівкою з вимкненим двигуном, однак не зорієнтувався з ситуацією та допустив виїзд навантажувача на тротуар, де здійснив наїзд на жінку. Він також зізнався, що права керування даним транспортним засобом не мав. У вчиненому щиро розкаявся та просив суворо його не карати.

При обранні покарання Луцький міськрайонний суд враховував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення і дані про особу обвинуваченого, визнав підсудного винним та призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі.

На підставі ст.ст.75, 76 КК України винуватця ДТП звільнили від відбування призначеного основного покарання, якщо він протягом 3 років іспитового строку не вчинить нового злочину.