Житель селища Іваничі дозволив своїм знайомим наркоманам готувати та вживати «ширку» в своєму будинку. Однак згодом сам за це поплатився.

Впродовж липня-вересня волинянин дозволив двом своїм друзям влаштувати в своєму будинку наркопритон. Там наркозалежні виготовляли собі «ширку», вживали її та «кайфували». Однак згодом правоохоронці застукали наркоманів «на гарячому» і взялися з'ясовувати хто є власником будинку.

При обшуку будинку міліціянти виявили 2 пакети з рослинами невідомого походження та 7 пляшок з рідиною бурого кольору. Як встановили пізніше експерти, це виявився опій.

Зрештою, господаря знайшли та завели на нього кримінал, адже така своєрідна «оренда» є протизаконною. На час досудового розслідування чоловік у всьому зізнався та розкаявся. Тому до суду обвинувальний акт надійшов одразу з угодою про визнання винуватості.

Згідно умов цієї угоди чоловік визнав себе винним в організації місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів та погодився з призначеним покаранням.

В суді і прокурор, і підсудний просили вищезгадану угоду затвердити.

Суддя Іваничівського районного суду угоду затвердив та призначив обвинуваченому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна, однак з трирічним іспитовим терміном.