Засуджений за вбивство до 9,5 років позбавлення волі лучанин Олександр Ярмолюк оскаржив вирок і намагається довести, що він не вбивав свого товариша, а завдав йому тяжкі тілесні ушкодження, які згодом привели до смерті.

Відповідна апеляційна скарга сьогодні повинна була розглядатися колегією суддів Апеляційного суду Волинської області.

Ми вже писали про те, що у квітні цього року в одній з багатоповерхівок зарізали чоловіка. Вбивцею виявився товариш обвинуваченого по чарці та кавалер його колишньої дами серця.

Коли справу почали розглядати в суді, то зловмисник у всьому зізнався і навіть детально розповів про трагічні події того дня.

Колегія суддів Луцького міськрайонного суду засудила лучанина до 9,5 років позбавлення волі, проте сам засуджений вирок суду оскаржив, оскільки вважає, що його злочин слід перекваліфікувати на тяжкі тілесні ушкодження.

На початку судового засідання в Апеляційному суді Волинської області стало відомо, що засуджений немає адвоката. Річ у тім, що у його захисника закінчився термін дії контракту, а тому він не може захищати Олександра Ярмолюка в суді.

З цих підстав обвинувачений клопотав про призначення йому іншого державного адвоката. Тож, аби не порушувати право засудженого на захист, колегія суддів задовольнила клопотання засудженого.