Дві автівки - служби таксі і лучанки Тамари Павлісюк - провалилися просто під землю. Інцидент трапився приблизно о 8 ранку 22 жовтня на Малоомелянівському масиві у Луцьку.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили постраждалі.

Річ у тім, що наразі - у період осінніх злив, незадовго до зими, а головне, як стверджують самі місцеві жителі, напередодні місцевих виборів, - комунальні служби активно взялися за ремонт каналізації на масиві. «Якість» цих робіт вже оцінили лучани, зокрема, просто з ями з багнюкою їм довелося діставати автівки служби таксі і Тамари Павлісюк. І трапилося це вранці, коли люди саме поспішали на роботу.

Як пояснила Тамара Костянтинівна, вона з сім’єю мешкає тут 15 років. Скільки сама вклала вапняку, а потім і скільки машин щебеню закатала в дорогу – вже і не злічити. Так само роблять її сусіди. Вони щоразу за власний кошт ремонтують дорогу. І жодної копійки досі з державного чи міського бюджетів на вирішення цієї проблеми не виділяли.

«Нарешті взялися ремонтувати каналізації. Але зараз це робити – дуже невчасно. Дощі порозмивали все, суцільна багнюка. Додому просто неможливо дістатися. Сусіди телефонували на гарячу лінію міської ради і там їм пояснили, що їхньої вини у тому, що трапилося – немає. Бо вони повісили знак – тривають ремонтні роботи. Але нам треба щодня якось додому добиратися. А вибори «на носі», то треба хоч якось кинути хоча б одну-дві труби, щоб показати, що щось влада робить. А від того, «щось роблять» ми тільки страждаємо», - обурюється Тамара Костянтинівна.


Нагадаємо, понад 10 років мешканці Малоомелянівського масиву ведуть, здавалося б, безнадійну боротьбу з підтопленням власних будинків. Відтак, люди роками чекають на будівництво каналізаційної мережі. Щоправда, у 2013-му році мешканці масиву таки допросились виготовлення проектної документації у міської ради. Однак, як виявилось, новий проект передбачає встановлення індивідуальних насосів вартістю 5-7 тисяч гривень у кожному дворі, а таке капіталовкладення по кишені не кожному.

До слова, під час чергового засідання сесії міськради депутати все ж проголосували за рішення, що мешканці Малоомелянівського масиву платитимуть за каналізацію 40%, тоді як 60% коштів, потрібних на водовідведення, обіцяють викроїти з міського бюджету.

Варто додати, що Малоомелянівський масив розбудовували ще в 90-х. Тоді місцева влада обіцяла мешканцям всі вигоди.

І вже перші вигоди – провалені автівки в ями з багнюкою – відчули на собі місцеві жителі.