Адвокат жительки міста Камінь-Каширський, яка наразі перебуває в СІЗО через підозру в убивстві колишнього чоловіка, клопотав про зміну запобіжного заходу для його підзахисної.

Ми вже писали про те, що 11 жовтня в чергову частину Камінь-Каширського районного відділу міліції надійшло повідомлення про вбивство. Під час сімейної сварки 49-річна місцева жителька 5 разів вистрілила у свого колишнього чоловіка з пістолета з глушником.

При розтині тіла у чоловіка виявили шість отворів. Експерти пояснили це тим, що жінка, швидше за все стріляла стоячи на ганку, а її чоловік в цей час був лицем до неї. Спочатку жінка здійснила два постріли впритул, один з яких пройшов на виліт крізь руку та попав у шию. Травмована рука, на думку експертів, свідчить про те, що він захищався. Після цього чоловік почав тікати, але його колишня благовірна ще три рази вистрілила йому в спину. Поранений чоловік встиг добігти до місцевого магазину та розказати людям, що його намагалась застрілити колишня дружина.

З множинними вогнепальними пораненнями чоловіка госпіталізували, однак врятувати його медикам не вдалося.

Згодом правоохоронці встановили, що не так давно подружня пара розвелася. Чоловік почав зустрічатися з іншою жінкою, а з колишньою в цей час ділив спільне майно. Підозрювана є підприємцем, а її покійний колишній чоловік працював водієм маршрутного таксі. Та навіть попри розлучення люди жили під одним дахом та виховували своїх дітей — повнолітнього сина та неповнолітню доньку.

Тож у правоохоронців є дві версії мотивів вбивства — ревнощі та поділ майна. Крім того, правоохоронці встановили, що постріли були з пістолета марки «МОD», який до всього був з глушником. Відтак слідство намагається встановити походження та власника зброї, як він опинився в будинку, чи міг ще хтось бути причетним до вбивства та перевіряє всі можливі версії трагедії.

Разом з тим, за кілька днів після стрілянини слідчий суддя Камінь-Каширського районного суду призначив для підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Втім адвокат підозрюваної оскаржив ухвалу суду і попросив змінити запобіжний захід на домашній арешт. Мовляв, його клієнтка виховує неповнолітню доньку та є інвалідом ІІ групи.

Натомість прокурор та начальник слідства цілком заперечили проти задоволення апеляційної скарги, мотивуючи це тим, що сестра підозрюваної та нова подруга покійного побоюються за своє життя. Крім того, у слідства є відомості про те, що сама підозрювана вже намагалася покінчити життя самогубством, однак не зробила цього.

Тож враховуючи всі обставини та можливі ризики колегія суддів Апеляційного суду Волинської області ухвалила скаргу адвоката підозрюваної залишити без задоволення і не змінювати запобіжний захід.