Луцька фірма «Оріон будінвест», яка обслуговує ділянку під ТЦ «Глобус», вочевидь, не хоче повертати Луцькій міській раді земельну ділянку. Про це стало відомо під час судового засідання в Господарському суді Волинської області.

Так ще у 2004 році Луцька міськрада надала фірмі, тоді ще «Оріон трейд», земельну ділянку площею понад 4 га за адресою Єршова, 11. Фірма взяла землю під обслуговування ТЦ «Глобус» терміном на сім років.

Проте уже цього року міськрада подала позов до ТзОВ «Оріон будінвест» до Господарського суду Волинської області з вимогою повернути землю. Представник позивача Ліліана Лабінська в суді пояснила, що на адресу фірми неодноразово надсилалися листи з вимогою повернути акт прийому-передачі землі, а іншими словами повернути землю. Однак жодної відповіді від представників фірми так і не надійшло. Тому юридичний відділ Луцької міської ради підготував позов до суду.

Втім під час судового слухання з'ясувалося, що фірма змінила свою адресу. Так головуюча по справі суддя Оксана Сур'як вказала, що ухвала про відкриття провадження повернулися до суду з позначкою, що відповідач зі вказаної адреси вибув. Крім того, в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб вказано, що наразі компанія перебуває в стані припинення.

А тому головуюча по справі відклала слухання для того, аби Луцька міська рада з'ясувала та встановила де наразі прописана фірма, чи дійсно вона припинила свою діяльність, та чи є у неї правонаступники.