Працівник Маневицької виправної колонії вступив у змову з одним із засуджених та приніс йому на територію виправного закладу наркотики. За це  молодший інспектор відділу нагляду і безпеки втратив посади, звання та ше й до всього - загримів за ґрати.

Так, 31 травня цього року працівник колонії, на прохання одного з засуджених зустрівся з невідомим чоловіком та взяв у нього "передачку" - згорток з наркотиками. Чоловік заховав пакунок у спідню білизну, а зранку проніс його на територію колонії, аби передати засудженому. Проте його «на гарячому» затримали колеги.

Під час проведення огляду особистих речей молодика, працівники колонії виявили пакунок, в якому було 10 грам канабісу та три таблетки із написом «SUBUTEX». Таким чином, проти чоловіка відкрили кримінальне провадження за статтею незаконне зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів.

Невдовзі справу передали на розгляд до Володимир-Волинського міського суду.

Зауважимо, що чоловіка судили за ч.2 ст. 307 ККУ, що передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Втім, суд зважив той факт, що підсудний позитивно характеризується за місцем робити та проживання, має молодших братів та сестер, доглядає старенького діда та дядька, який є інвалідом І групи з дитинства. Тож чоловіка засудили до п'яти років позбавлення волі, але з трирічним іспитовим терміном.

Відтак, прокуратура, вказуючи на те, що призначене покарання є меншим від найнижчого, оскаржила вирок суду.

В Апеляційному суді Волинської області прокуратура просила засудити чоловіка до шести років позбавлення волі. І зрештою колегія суддів ухвалила, що апеляційну скаргу прокурора слід задовольнити частково — призначити засудженому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.