Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, під час розширеної наради керівників органів управління освіти, повідомив, що у наступному 2016 році на Волині малочисельні школи припинять своє існування. Він розповів, що в подібних школах дуже тяжко досягти належного рівня освіти, через недофінансування.

Проте, голова ВОДА запевнив вчителів, що вони не опиняться «на вулиці», та будуть стовідсотково забезпечені роботою, якщо ще не досягли пенсійного віку. Відповідне розпорядження губернатор дав своєму заступнику Світлані Мишковець. Він попросив її приступати до вирішення питання щодо закриття малочисельних шкіл, переведення дітей в інші заклади освіти, та пошук вакансій для безробітних вчителів, в комплексі з врахуванням всіх аспектів проблеми.

«Ніяких Чапаєвських методів, ніяких крутих підходів. Тільки збалансований, комплексний підхід до вирішення цього питання» - зауважив Володимир Гунчик

Голова Волинської ОДА попередив керівників органів управління освіти, що у наступному році державна субвенція зміниться, і малочисельні школи, які продовжать працювати, будуть дотуватись з місцевих бюджетів.

В проекті бюджету області на 2016 рік адміністрація хоче бачити, яким школам потрібне фінансування на етапі їх закриття, або на утримання, якщо закрити навчальний заклад неможливо.