Комерційний директор ПАТ «Волиньобленерго» Дмитро Іванов розповів про динаміку платежів за спожиту електроенергію на Волині. Це відбулось під час засідання антикризового штабу за участю голів райдержадміністрацій області.

За словами Дмитра Іванова промисловість та сільськогосподарські споживачі розраховуються за спожиту електроенергію стовідсотково. Розрахунок населення за електроенергію, сьогодні становить 87%. Але комерційний директор ПАТ «Волиньобленерго» зауважив, що це здебільшого пов’язано із затримкою нарахувань і сплати.

Найбільше занепокоєння Дмитро Іванов висловив стосовно державних сплат.

«Ми утримуємось від будь-яких силових чи технічних дій по відношенню до військкоматів і військових частин. Але, вже мільйон гривень боргу» - зауважив Дмитро Іванов.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик сказав, що поки не хоче піднімати дане питання на державному рівні, та вказувати що саме держава в особі Міністерства оборони України сьогодні має самі низькі показники розрахунку за спожиту електроенергію. Тож він доручив підготувати відповідного листа на ім’я командуючого оперативного командування «Захід» Ігоря Довганя, аби спробувати впорядкувати проблемне питання.

За словами Дмитра Іванова держава не вчасно проводить розрахунки по різниці в тарифах, та по відшкодуванню пільг і субсидій, що відповідно створює проблеми при сплаті коштів ПАТ «Волиньобленерго» постачальнику електроенергії. Він розповів, що це значна сума, адже за минулий тиждень вона зросла майже в 3 рази. Якщо раніше проводились розрахунки на суму 2-3 мільйони гривень на місяць, то сьогодні вже «назбиралась» сума у 15 мільйонів.

Володимир Гунчик дав доручення підготувати листа на віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубко, аби він впорядкував питання вчасного відшкодування державою пільг і субсидій.