Критика міського голови обернулася для жінки поважного віку побиттям: мешканка Луцька повідомляє, що двоє молодиків побили її під час зустрічі Миколи Романюка з лучанами, - пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Зі слів мешканки Луцька Віри Веліжанської, вчора, 11 листопада, приблизно о 19 годині, поблизу входу до загальноосвітньої школи №25, що в районі вулиці Федорова у Луцьку, Микола Романюк проводив зустріч з виборцями.

Під час цього він розповідав про свої «досягнення», зокрема реконструкцію залізничного вокзалу. Жінка на це зауважила, що вокзал є цілковитою заслугою тогочасного голови облдержадміністрації Бориса Клімчука.

Міський голова нічого не відповів, вдавши, начебто не почув. Потім він розповідав про те, «як добре живеться лучанам», на що Віра Веліжанська зазначила, що, маючи 40 років трудового стажу, у віці 66 років отримує пенсію у розмірі 1200 гривень, що «дуже добре», до того ж, розмір комунальних платежів наразі непомірно великий.

Після цього двоє високих молодиків, відтіснили її вбік, сказали «закрий рот, с*ка!». Вона заперечила, мовляв, «чому повинна закривати рот, я на своїй землі».

На це, зі слів постраждалої, молодики відповіли «зараз ми тебе у цю землю й закопаємо». Після цього відвели жінку за будівлю школи, де один із них вдарив її ногою по обличчю. Лучанка припускає, що агресивні молодики справді могли її вбити, якби інцидент не побачив перехожий чоловік, який вигукнув «що тут відбувається?».

Після цього зловмисники залишили жінку у спокої, а вона вирушила додому, згодом – у відділок міліції.

 

Лейтенант, який записував її свідчення, зауважив, що у жінки немає свідків, тож факт побиття ніхто не зможе підтвердити (на місці зустрічі з виборцями не був присутній ніхто зі знайомих постраждалої). Жінка розповідає, що після того, як сказала правоохоронцю, що її побили, він порадив їй йти додому, адже факт «ніхто підтвердити не зможе і справа безнадійна». Відтак, заяву жінки не прийняли.

Віра Веліжанська стверджує, що готова доводити, що говорить правду і їй небайдуже майбутнє Луцька, міста, у якому мешкає понад 40 років. Політикам, на її думку, потрібно вислуховувати думку громадян, навіть якщо вона критична, а не влаштовувати бійки.