За добу, що минула, внаслідок бойових дій 5 українських військовослужбовців загинули, 4 – отримали поранення.

Про це на брифінгу 14 листопада повідомив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко, - передає Українська правда.

За його даними, протягом п'ятниці відбулися 3 ворожі провокації із застосуванням стрілецької зброї.

«Це сталося у м. Щастя та на Бахмутській трасі (поблизу с. Новотошківське)», - зазначив Лисенко.

«На донецькому напрямку на Світлодарській дузі було тихо, у Зайцевому та Майорську відбулося кілька провокацій. Натомість на південно-західній околиці Горлівки і вздовж лінії фронту до Ясинуватої вчора було надзвичайно неспокійно: біля Верхньотерцького відбувся інтенсивний бій сил АТО з окупантами, які атакували укріплені позиції сил АТО», - повідомив він.

Ворог наступав з сусіднього с. Красний Партизан, що розташоване на стратегічно важливій автодорозі Горлівка – Донецьк. Також ворожі обстріли українських позицій зафіксовано у сусідніх селищах – Новгородському та Новоселівці Другій.
Ввечері серія ворожих провокацій прокотилися вздовж усієї лінії фронту Авдіївка – Опитне – Піски – Красногорівка – Мар’їнка.

«Здебільшого окупанти розташовувалися у прилеглих житлових кварталах Донецька та використовували стрілецьку зброю і гранатомети. Водночас поблизу Авдіївки противник провів півгодинний обстріл з 82-мм мінометів. А у Красногрівці зафіксовано роботу БМП-2 бойовиків в бік позицій сил АТО», - додав Лисенко.

На маріупольському напрямку ввечері окупанти відкривали вогонь по наших позиціях біля с. Ломакине та Широкине (обидва на східній околиці Маріуполя). Важке озброєння ворог не застосовував.