Компанія чоловіків найближчі роки проведе за ґратами через виготовлення, торгівлю та вживання опіуму та облаштування наркопритону. Кримінальне провадження по цьому факту розглядав Луцький міськрайонний суд.

В ході судового засідання стало відомо, що злочинні епізоди, які інкримінують чоловікам, мали місце у 2013 році. Тоді, переконує прокуратура, колишній засуджений лучанин придбав партію макової соломки та приніс її на зберігання до будинку своєї родички, саму жінку чоловік при цьому не повідомив. Після цього він разом зі своїми товаришами там же на місці почали виготовляти опіум, який не лише вживали, а й продавали. Крім цього, чоловіки зробили з будинку справжній наркопритон.

Зрештою про це дізналися правоохоронці та звернулися до суду з клопотанням надати їм дозвіл на обшук житлового приміщення.

Під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили понад 7 кг макової соломки, рідину коричневого кольору, та емальований ковш, на поверхні якого експерти виявили нашарування наркотичної речовини.

Крім того, правоохоронці мали ще один беззаперечний доказ вини обвинувачених. Так, вони здійснили кілька оперативних закупок опіуму в одного з обвинувачених. У визначений день підсудний зустрічався з так званим покупцем та за 150-160 гривень збував шприци з наркотиками.

Зрештою, прокуратура довела вину підсудних, а тому Луцький міськрайонний суд засудив організатора наркопритону до 6.5 років ув'язнення, його товариша, який разом з ним вживав наркотики - до 2.5 років позбавлення волі, а чоловіка, який приторговував наркотиками - до 6 років за ґратами. Втім, сторони ще мають можливість оскаржити вирок суду в апеляційному порядку.