Сьогодні, 20 листопада, у школах міста відкриють меморіальні дошки лучанам, які загинули під час АТО - про це йдеться на сайті мерії.

27 лучан загинули під час виконання свого громадянського обов'язку на сході нашої держави. Не один раз линула «Пливе кача...» Театральним майданом, коли ми проводжали в останню путь наших хлопців. Гіркий щем у серці залишився у кожного лучанина, хто розділяв горе втрати з рідними чоловіків, дітей, синів...

Лучани завжди повинні пам'ятати своїх Героїв, на їх прикладі безмежної любові до України виховувати дітей та молодь. Луцький міський голова Микола Романюк після зустрічі з родинами загиблих в АТО прийняв рішення у всіх школах міста, де здобували освіту наші Герої, встановити пам'ятні дошки.

«Необхідно відкривати меморіальні дошки, - вважає міський голова Микола Романюк. - Це нагадування для нас усіх про подвиг молодих Героїв. І це необхідно робити. Пам`ять про тих, хто віддав життя за Україну, має бути вічною. Ми не маємо права забувати про них. Проходячи мимо такої меморіальної дошки, багато людей задумається, чому так все сталось, що я зробив для своєї країни».

Отож, сьогодні відбудуться відкриття меморіальних дощок:

о 12.30 у СЗОШ № 1 Віктору Кумецькому;

о 12.00 у ЗОШ № 3 Сергію Шостаку та Ігорю Філіпчуку;

о 12.00 у НВК № 10 Олегу Вишневському та В'ячеславу Іонову;

о 10.45 у ЗОШ № 15 Юрію Оніщуку;

о 12.00 у ЗОШ № 17 Віталію Махновцю та Cергію Шкредю;

о 13.10 у ЗОШ № 19 Роману Лучуку та Сергію Помінкевичу;

о 13.00 у ЗОШ № 20 Володимиру Прокопчуку, Олександру Войчуку та Дмитру Гончаруку;

о 14.30 у ЗОШ № 25 Артему Карабану, Максиму Шульзі та Сергію Шкредю;

о 14.00 у НВК-інтернат Дмитру Йовзику.

Уже встановлено меморіальну дошку на приміщенні Коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, де навчався Сергій Шкредь.

Ще дві дошки Віктору Мандзику у ЗОШ № 23 та Рустаму Хамраєву у НВК № 9 встановлять найближчим часом.

До 6 грудня - Дня Збройних Сил України встановлять меморіальні дошки на будинках, де проживали Герої.

Вічна слава Героям!