Брат голови Луцької райради Олексія Гвоздецького, Юрій заборгував банку понад півмільйона гривень по кредитному договору. Через це банк у судовому порядку відібрав майно боржника. Проте тепер представник Юрія Гвоздецького вимагає закрити провадження по цій справі, через відсутність предмету позову.

Так з рішення Луцького міськрайонного суду від 7 вересня 2015 року стало відомо, що у 2006 році Юрій Гвоздецький уклав кредитний договір з «Кредитпромбанком».

Чоловік взяв в кредит 35 000 доларів, терміном на п'ять років. З метою забезпечення кредиту банк уклав з Юрієм Гвоздецьким договір іпотеки, відповідно до якого позичальник передав в іпотеку банку своє майно, а саме житловий будинок площею 263,4 м.кв. та земельну ділянку площею 0,12 га., що знаходиться у селі Підгайці Луцького району. Крім того, у 2009 році позичальник взяв ще майже 70 000 гривень кредиту в тому ж банку.

Спершу Юрій Гвоздецький справно сплачував за кредитом, а потім раптово перестав.

Разом з тим, у червні 2013 року ПАТ «Кредитпромбанк» продав право вимоги за кредитами ПАТ «Дельта Банк», відповідно новим стягувачем тепер виступає ПАТ «Дельта Банк».

Тому в цьому році фінустанова подала позов до суду про звернення стягнення на предмет іпотеки, іншими словами банк хотів відібрати майно боржника. Зважаючи на те, що відповідач до суду не з'явився, суддя прийняв заочне рішення, який повністю задовольнив вимоги банку. Втім представник Юрія Гвоздецького подав апеляційну скаргу, в якій просив відмовити ПАТ «Дельтабанк» в задоволенні вимог, а перед початком розгляду апеляційної скарги взагалі клопотав про закриття провадження.

Свою позицію юрист мотивував тим, що в 2012 році вже слухалася справа за позовом ПАТ «Кредитпромбанк», з ідентичними вимогами, а предметом позову було теж майно. Втім колегія суддів Апеляційного суду відмовила в задоволенні цього клопотання. Тоді представник відповідача подав ще одне клопотання про призначення судової експертизи, яка змогла б визначити вартість іпотечного майна.
Позаяк для того, аби підготувати письмове клопотання та вказати усі питання, на які експертиза має дати відповідь, колегія суддів оголосила в слуханні перерву до кінця місяця.