Індекс промислового виробництва у січні–жовтні до відповідного періоду 2014р. склав 99,7% (в Україні – 84,6%). Серед регіонів України за цим показником Волинь посіла 6 місце - інформує Головне управління статистики у Волинській області.

Зниження промислового виробництва в області в значній мірі обумовлено скороченням обсягів у переробній промисловості, де індекс промислової продукції склав 99,6%. Зменшення випуску продукції відбулось у металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання, виробництві меблів, іншої продукції, ремонті та монтажі машин і устатковання, хімічних речовин і хімічної продукції, харчових продуктів, напоїв на 21,8–0,3%. Поряд з цим нарощено випуск продукції у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, коксу та продуктів нафтоперероблення, у машинобудуванні, виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності на 14,4–0,9%.

Підприємствами області вироблено 8,8 тис.т ковбасних виробів, 10,3 тис.т нерафінованої олії, 24,4 тис.т борошна, 24,7 тис.т хліба та хлібобулочних виробів нетривалого зберігання, 50,1 тис.т свіжого чи охолодженого м’яса свійської птиці, 212,8 тис.т готових кормів для тварин, що утримують на фермах, 37,5 тис.шт. жіночих жакетів, 88,3 тис.шт. жіночих та дівчачих спідниць, крім трикотажних, 148,0 тис.м3 деревини уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на частини чи лущеної, завтовшки 6 мм, 21,8 млн. шт. ум. цегли невогнетривкої керамічної будівельної, 171,0 тис.шт. меблів для офісів і підприємств торгівлі та 374,2 тис.шт. дерев’яних меблів для спалень, їдалень і віталень.

У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційного повітря випуск промислової продукції зменшився на 2,8%. Зросли на 16,5% обсяги у добувній промисловості і розробленні кар’єрів.

За попередніми даними, у січні–жовтні підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 14,9 млрд. грн., в розрахунку на одного жителя області – 14,3 тис.грн.