Підприємства виконали будівельні роботи на суму 780,3 млн.грн. Індекс будівельної продукції у січні–жовтні порівняно з відповідним періодом минулого року становив 131,8%. Будівництво будівель зросло на 42,6%, у т.ч. житлових – на 47,3%, нежитлових – на 37,8% та інженерних споруд – на 17,6%. Про це інформує  прес-служба Головного управління статистики у Волинській області.

Нове будівництво, реконструкція та технічне переозброєння становили 80,0% загального обсягу виконаних будівельних робіт, капітальний і поточний ремонти – відповідно 15,7% і 4,3%.

На спорудженні будівель виконано 60,9% усіх робіт, решта – на будівництві інженерних споруд. Підприємствами м.Луцька та Луцького району виконано 80,3% загального обсягу будівництва.

За січень–вересень прийнято в експлуатацію 192,2 тис.м2 загальної площі житла, що на 22,2% більше, ніж за відповідний період 2014р. В основному житлове будівництво здійснювалось індивідуальними забудовниками, якими зведено 152,3 тис.м2 загальної площі, що становило 79,3% загальнообласного обсягу прийнятого житла.

Суттєво зросли обсяги прийнятого в експлуатацію житла у м.Нововолинську, Горохівському, Іваничівському, Ківерцівському, Локачинському, Рожищенському, Старовижівському районах.

Значною є частка прийнятого житла у Луцькому (29,3% загальнообласного обсягу) районі, містах Луцьку (23,4%), Ковелі (7,6%) та Ківерцівському (7,4%) районі.
У сільській місцевості прийнято в експлуатацію 740 квартир, у міських поселеннях – 906. Середній розмір квартири становив 117 м2 загальної площі, в сільській місцевості – 135 м2, у міських поселеннях – 102 м2.

Крім того, в області прийнято в експлуатацію дошкільні (на 117 місць) та амбулаторно-поліклінічні (на 32 відвідування за зміну) заклади, ряд виробничих об’єктів та потужностей, серед яких потужності з виробництва ковбасних виробів, пиломатеріалів, бітумних емульсій, з переробки риби, будівлі офісні, торговельні та ресторанного господарства, столярні та деревообробні цехи, базові станції зв’язку, склади, зерносклади, елеватор, приміщення для великої рогатої худоби, тваринницькі комплекси по вирощуванню та відгодівлі свиней, полігони складування побутових відходів тощо. Зросла протяжність ліній електропередачі, мереж водопроводу, теплопостачання, каналізації.