Ромчик з села Затурці Любомльського району, який народився шестимісячним, мав нульові шанси на життя. Хлопчик важив 760 грам, ріст 34 сантиметри, і вміщався на долоні.

У державній установі «Інститут отоларингології імені професора О.С. Коломійченка Академії медичних наук України» йому поставили діагноз 3-4 степінь глухоти - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Через відсутність слуху Ромчик не вміє говорити. Він видає свої звуки, балакає, як 9-місячна дитина.

Батьки возять його на спеціальні заняття з сурдопедагогом. Результати є, але вони мінімальні. Шансом, що дозволить хлопчику нормально спілкуватися, влитися у суспільство є імплантати, які вживлюють під шкіру голови.

Раніше батьки ставали на чергу і держава безкоштовно їх видавала. Нині такої допомоги немає. Вони мають їх придбати за власні кошти.

Сума для сільських трударів захмарна – 30 тисяч євро! Тому волинська сім'я звертається до всіх небайдужих людей з проханням допомогти.

«Будьмо щедрим душею – подаруймо Ромчику можливість чути голос рідних та спів пташок», – закликають небайдужі. Кошти можна перерахувати на картку «Приватбанку» на ім'я Приступа Юрій Боніфатійович 4149 4978 5071 2409.

Телефон мами Віти: 0631358885.

Телефон тата Юри: 0978936102.