До Камінь-Каширського відділу поліції надійшло телефонне повідомлення про те, що в центрі міста трапилась дорожньо-транспортна пригода з потерпілими. Про це повідомляє прес-служба волинської поліції.

Правоохоронці встановили: 33-річний житель міста Камінь-Каширський, керуючи автомобілем «Фольцваген-Транспортер», на площі Культури міста зіткнувся із автомобілем «Форд-Сієра» та здійснив наїзд на пішохода, 20-річну жительку району. Внаслідок ДТП потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді забою правої ноги.

Поліцейські запросили винуватця ДТП у Камінь-Каширський відділ поліції для з’ясування усіх обставин. Але чоловік вчинив активну фізичну протидію здійсненню працівниками поліції покладених на них службових обов’язків. Порушник штовхав інспектора поліції, шарпав його за форменний одяг, тощо. Зловмисник умисно завдав інспектору поліції побоїв та пошкодив формений одяг.

На вимогу правоохоронця припинити протиправні дії та на попередження про застосування до нього спеціальних засобів, чоловік не реагував.

Щоб припинити хуліганські дії, відповідно до закону, працівники поліції застосували до правопорушника спеціальні засоби – одягнули кайданки.

Згодом чоловіка таки доставили в Камінь-Каширський відділ поліції та лікарню для встановлення ступеню сп’яніння. Порушник перебував у стані алкогольного сп’яніння.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві). Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.