Лучани скаржаться, що під час будівництва масштабних об’єктів вантажні машини виносять на колесах бруд на проїжджу частину, - пише Район.Луцьк.

Про обов’язкове дотримання санітарних норм знають усі без винятку працівники забудов. Здебільшого вони стверджують, що сумлінно виконують покладенні на них обов’язки. Проте їх робота не завжди помітна.

Брудні полоси на дорогах від вантажівок можна побачити на вулиці Шопена поблизу історичного факультету, на Яровиці, на вулиці Карбишева і навіть на проїжджій частині коло «Променя».


Вулиця Шопена


Вулиця Яровиця


Виїзд від «Променя»


Вулиця Карбишева
Технічний директор, заступник генерального директора «Адреналін Сіті» Іван Гусал розповів, що навпроти розважального комплексу, попри загальноприйняті норми, забудовник доріг не прибирає.

«Це не тільки не естетично, а ще й небезпечно. Грязюка створює суцільну плівку на дорозі, тому можуть відбутися навіть зіткнення автомобілів. Дорогу тільки зробили і таке враження, що одна структура витрачає гроші на те, щоб полагодити, а друга – на те, щоб зіпсувати», – зауважив Іван Гусал.

Міська влада знає про такі проблеми міста, проте боротися з ними не завжди може. Так, раніше за недотримання санітарних норм при вивезенні відходів, забудовника штрафувала державна автоінспекція. Проте у зв’язку з правоохоронною реформою цю роботу виконувати наразі нікому.

«Питанням контролю над дотриманням санітарних норм під час будівництва займалося ДАІ, бо це прописано у правилах дорожнього руху. Але так як зараз з цією установою ситуація незрозуміла, то ми відправляємо муніципалів, аби вони слідкували. Проте наш департамент не має права оштрафувати їх за таке порушення. Прибирати територію повинні самі забудовники. Наприклад, Чорнуха, який будується на Набережній замітає дорогу, тож там проблем з чистотою немає», – розповів заступник директора департаменту житлово-комунального господарства, начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури та санітарного нагляду Микола Осіюк.

На вулиці Набережній, поблизу готелю «Світязь», дороги і справді не брудні, працівники розповідають, що перед тим, як виїхати на проїжджу частину з території, де ведеться будівництво, колеса вантажівок миють. А також постійне прибирання доріг поблизу об’єкта здійснює «Луцькавтодор».


Вулиця Набережна


Вулиця Набережна

Отож наразі лучаним доводяться сподіватися на те, що забудовники добросовісно виконуватимуть, покладенні на них обов’язки, оскільки карати їх за недотримання санітарних норм на дорогах нікому.


Будівництво на Шопена


Вулиця Шопена


Вулиця Шопена


Реконструкція


Вулиця Яровиця


Будівництво на вул. Яровиці


Будівництво на вул. Карбишева

Вулиця Набережна