У Луцьку за 56 мільйонів добудують акушерсько-гінекологічний корпус при перинатальному центрі.

Днями Управління капітального будівництва Волинської обласної державної адміністрації провело відкриті торги для визначення підрядника для будівництва ще одного корпусу Волинського обласного перинатального центру.

Так, на розгляд комітету конкурсних торгів було подано дві пропозиції: одна - від Публічного акціонерного товарства «Луцьксантехмонтаж №536», яке оцінило свої послуги у 56 526 298 гривень, в чергу свою ТзОВ «Західелектромонтаж» пропонувало збудувати цей корпус за 56 698 027 гривень.

Члени комітету конкурсних торгів визнали найбільш економічно вигідною пропозицію від фірми «Луцьксхантехмотаж №536», яка запросила меншу вартість за свої послуги.

Відтак, за результатами тендеру акушерсько-гінекологічний корпус Волинського обласного перинатального центру побудує фірма Віктора Чорнухи, яка отримає з місцевого бюджету 56, 5 мільйонів гривень на виконання даних робіт.

Зазначимо, «Луцьксантехмонтаж № 536» належить Віктору Чорнусі, який до липня 2014 р. був членом виконавчого комітету Луцької міської ради. У 2006-2010 р. він був депутатом Волинської облради від «Батьківщини».

Єдиним конкурентом на торгах було ТзОВ «Західелектромонтаж». Власником фірми «Західелектромонтаж» є Ігор Рогаль, який за повідомленням ЗМІ є бізнес-партнером депутата Волинської облради Віктора Кобринчука («Батьківщина»), разом вони заснували ТОВ «НЕП». Обидві фірми зареєстровані в одному будинку й мають один контактний номер телефону. Кобринчук разом з Чорнухою був депутатом від «Батьківщини» скликання 2006-2010рр.

Нагадаємо, в жовтні цього року фірми Віктора Чорнухи та Ігоря Рогаля розіграли між собою 8 мільйонів гривень на будівництво термального басейну у селі Грем'яче Ківерцівського району. Того разу перемогу в конкурсі отримало ТзОВ «Західелектромонтаж».

До слова, ще в квітні голова Волинської ОДА Володимир Гунчик прозвітував, що обласний перинатальний центр уже на 80 % готовий. Губернатор зазначив, що для закладу вже купили дороге обладнання.