За незаконне переправляння сирійців через Державний кордон України засуджено громадянина Грузії. Про це інформує прес-служба прокуратури області.

Відділом нагляду за додержанням законів органами СБУ, державної митної служби та державної прикордонної служби України, здійснення процесуального керівництва та підтримання державного обвинувачення прокуратури Волинської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні про незаконне переправляння осіб через Державний кордон України.

Зібраними у кримінальному провадженні доказами громадянина Грузії викрито у тому, що він, діючи за попередньою змовою з громадянином України та громадянином Вірменії, з корисливих мотивів організував незаконне переправлення двох громадян Сирійської Арабської Республіки через державний кордон України.

Вироком Луцького міськрайонного суду Волинської області його визнано винним та призначено покарання у виді 5 років позбавленні волі.

Зазначимо, що порушник тривалий час перераховувався за межами нашої держави та був екстрадований в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності. Співучасники злочину ще улітку 2014 року засуджені до покарання у виді позбавлення волі.