В обласному центрі Волині відбулася презентація виставки документального фото столичного митця Олександра Глядєлова, - інформує «Волинська правда».

Зокрема, презентація фотовиставки «Чуєш, брате?» відбулася у рамках фестивалю документального кіно «Docudays.UA», який нині проходить у Луцьку.

Так, фотографії, представлені до уваги містян чорно-білого кольору та стосуються теми Майдану та війни на Сході нашої держави. Сам автор каже, що робить знімки виключно плівочним фотоапаратом і обожнює чорно-білу зйомку. Він зазначає, що у часи, коли країну охопили такі страшні події, не можна лишатися байдужим, тому власне митець і почав робити фотографії із «гарячих точок».

Зокрема, Олександр Глядєлов зазначає, що за кожною фотографією стоїть своя історія. Це й не дивно, оскільки автор має знімки із зображенням бійців АТО, майданівцями, зруйнованими на Сході країни будівлями, окопами тощо. Кожна із фотографій несе частинку із життя усіх зображених на світлинах, тож сам Олександр під час презентації розповів кілька історій, пов`язаних із знайомими йому бійцями.

Найголовніше, каже Глядєлов, це те, що пропри той жах, який відбувається у країні, владці залишають людей напризволяще. Так, він розповідає, що впродовж певного часу їздив із військовослужбовцями територією бойових дій, познайомився із чималою кількістю воїнів. Натомість, після повернення хлопців додому, увесь тягар лікування, реабілітації тощо лягає лишень на родини чоловіків. Фотограф каже, що влада, котра розпочала незворотні процеси в Україні, на жаль, не несе жодної відповідальності за свої вчинки, водночас страждають, покладаючи свої життя, молоді українці.

Саме таким реаліям й присвячена виставка Олександра Глядєлова. Зі своїми знімками він невдовзі відвідає ще три міста, а уже завтра в Галереї мистецтв Глядєлов проведе для професійних фотографів, фото-любителів, репортерів і всіх, хто хоче знати, як робити висококласні знімки, майстер-клас.