Сьогодні 25-го листопада лучани зібрались на Театральному майдані, аби віддати шану загиблому солдату Валерію Марцинюку.

Він народився у селі Радомишль Луцького району, служив у 93-тій окремій механізованій бригаді, та загинув у зоні АТО від кульового поранення у груди поблизу села Селідове Донецької області.

Об 11:00 у Верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору відбулось відспівування військовослужбовця. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, заспокоюючи рідних загиблого, розповів, що таким є чоловічий обов’язок - захищати свою державу та родину від ворога. Він зауважив, що померти - доля всіх хто народився. Проте, має значення за що людина віддає життя, адже ті хто помер заради миру увійдуть в царство небесне.

О 12:00 на центральному майдані міста відбулась громадська панахида. Провести в останню путь загиблого героя зібрались рідні та близькі загиблого, небайдужі лучани, та представники влади.

Слова співчуття і вдячності висловили бойовий побратими старший солдат 93-ої протитанкової механізованої бригади Руслан Крутенко, та директор Радомишльської школи, у якій навчався військовий, Борейко Лариса

Героя поховають на Алеї почесних поховань у селі Гаразджа.