Сьогодні, 25 листопада, представники різних громадських організацій зібрались на пікет біля управління Національної поліції у Волинській області.

Один з організаторів акції депутат Луцької міської ради Павло Данильчук звернувся до т.в.о. начальника управління Національної поліції Волині Петра Шпиги з переліком вимог.

Зокрема активісти наполягали:

1. Припинити політичні репресії проти патріотів;

2. Не допустити на керівні посади в новостворену структуру поліції працівників режиму Януковича;

3. Запровадити публічні кадрові слухання щодо призначень на керівні посади в нову поліцію;

4. «Долюструвати» колишнього очільника УМВС у Волинській області Олександра Терещука.

Керівник всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний альянс» Богдан Бальбуза розповів, що майданівців, які захищали державні кордони на сході і повернулися додому, звинувачують за сфабрикованими справами і саджають у тюрми. Представник «Національного альянсу» наголосив, що сьогодні є десятки активістів, які піддаються політичним репресіям.

«Якщо влада на противагу патріотам-добровольцям робить ставку на реваншистів з числа силових структур, тобто людей, які хочуть повернути все до того, як було за Януковича - влада ризикує на нове силове протистояння між реваншистами і тими, хто робив революцію» - зауважив Богдан Бальбуза.

Петро Шпига розповів, що у Законі «Про поліцію» передбачено створення атестаційної та поліцейської комісій, які будуть контролювати питання призначення нових кадрів на посади та їх звільнення. Рішення про створення поліцейської комісії буде прийматись під час засідання сесії Волинської обласної ради, і всі бажаючі стати членами комісії зможуть подати свою кандидатуру.  Комісія буде складатись з 7 членів, 2-є з яких будуть представниками громадськості. Зі слів Петра Шпиги, атестаційна комісія буде оновлена, а тому він запропонував представникам з числа активістів подати свої кандидатури.

Т.в.о. начальника поліції Волині також заявив, що всі працівники органів колишньої міліції перебувають на посадах тимчасово. Вони не отримали посвідчень, жетонів і форменного одягу. Своєю чергою, вони мають право прийти в нову поліцію тільки після проходження відповідного тестування та атестації в Києві.

Петро Шпига наголосив, що не має відношення до посадового призначення Олександра Терещука, та зауважив, що з цим питанням потрібно звертатись до Міністерства внутрішніх справ України. Проте, він пообіцяв передати громадське звернення своєму керівництву в Києві.