В зв’язку з реформуванням сфери ЖКГ у Луцьку повинна бути підтримка створення ОСББ і надання переваги саме цій формі господарювання. Одним із напрямків роботи Офісів розвитку кварталу Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» є підтримка ініціативних громадян щодо вирішення проблем житлової сфери, - повідомляє прес-служба Фонду.

20 листопада в Офісі розвитку кварталу на пр. Соборності,38 для членів ініціативної групи (за адресою вул. Сухомлинського, 4а) було проведено навчання щодо етапів створення, переваг ОСББ, можливостей формувати бюджет та спрямовувати кошти жителів для вирішення нагальних проблем будинку, залучення кредитних коштів та коштів інвесторів.

Директор Волинського інституту підтримки та розвитку громадських ініціатив Петро Лавринюк надав вичерпні відповіді на всі запитання учасників навчання.

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла поправки до Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирних будинків» від 14.05.2015, який руйнує монополію ЖЕКів і дає змогу мешканцям будинків ефективно управляти спільним майном.

У жителів багатоповерхівок буде 2 шляхи: самоорганізуватися або приготуватися до нового управителя, який розпоряджатиметься їхніми коштами. Ним може бути як фізична, так і юридична особа, яка згідно з договором із співвласниками забезпечує належне утримання й ремонт спільного майна багатоквартирного будинку і прибудинкової території, належні умови проживання, а також задоволення господарських та побутових потреб.