Уродженець міста Ківерці, якого засудили до трьох років обмеження волі за те, що він взявся ремонтувати машину свого знайомого, а сам, без відома власника, продав автомобіль, оскаржив вирок суду.

Раніше ми вже писали, що подружня пара, яка також проживає у місті Ківерці звернулася до підсудного з проханням відремонтувати автомобіль марки «Опель Віваро», який після аварії був технічно несправним. Чоловік одразу ж погодився і запевнив, що все зробить сам і навіть купить усі необхідні запчастини, лишень фарбувати повезе до іншого майстра. Люди погодилися і через кілька тижнів чоловік сказав, що йому потрібно 3 400 доларів США на запчастини.

Власники транспортного засобу передали необхідну суму коштів, проте через деякий час їхній син помітив, що їхнє авто зникло з двору автомайстра. Молодик почав запитувати в обвинуваченого де машина, на що підсудний йому відповів, що авто вже відвезли на фарбування, при чому аж у Ковель. Час йшов, проте транспортний засіб так ніхто і не повертав. Тоді люди запідозрили щось неладне і звернулися до правоохоронних органів із заявою. Згодом виявилося, що чоловік продав машину без відома власників.

Згодом стало відомо, що підприємливий автомайстер схожим чином обманув і свого товариша, в якого попросив ноутбук. Мовляв його дружина разом з дитиною впродовж тривалого часу перебувають в лікарні, а тому, аби їх трохи розважити, чоловік поросив покористуватися ноутбуком.

Довірливий молодик погодився і позичив пристрій, проте вже через кілька місяців почав вимагати його назад. Одного дня він зустрів дружину шахрая та попросив повернути ноутбук, однак жінка сказала, що її чоловік відніс пристрій в сервісний центр для переналаштування операційної системи.

Тож невдовзі правоохоронці отримали ще одну заяву про злочинні дії з боку зловмисника. Проти нього відкрили кримінальне провадження, яке невдовзі передали на розгляд до Ківерцівського районного суду.

В суді обвинувачений абсолютно не визнавав свою вину і переконував, що він продав авто та ноутбук за вказівкою їхніх власників. Відтак впевнений, що жодних шахрайських дій не вчиняв.

Однак потерпілі категорично заперечили та засвідчили, що вони навіть і подумати не могли, що їхнє майно так просто і нахабно продадуть.

Тож враховуючи те, що вина обвинуваченого була цілком доведена, Ківерцівський районний суд засудив шахрая до трьох років обмеження волі та зобов'язав відшкодувати ошуканому подружжю 14 000 доларів, що дорівнює близько 304 000 гривень.

Втім засуджений подав апеляційну скаргу на вирок суду та просив призначити йому покарання не пов'язане з позбавленням чи обмеженням волі.

Чим він мотивує свою апеляцію наразі невідомо, поскільки сам шахрай до суду не з'являється. На минуле судове засідання чоловік не прийшов через погіршення стану здоров'я. Про причину його неявки сьогодні — нічого невідомо. З цих підстав, колегія суддів Апеляційного суду Волинської області ухвалила відкласти розгляд справи, а до засудженого застосувати примусовий привід.