Російський депутат Державної думи Євген Федоров заявив, що в плани його країни входить відновлення кордонів, якими вони були станом на 1945 рік. Парламентарій вважає, що всі рішення про розпад СРСР, на його думку «Росії», які були прийняті в 1991 році - є незаконними, новину передає Преса України.

Федоров заявив, що агресія проти України в Донецькій і Луганській областях - це і є технологія розв'язання даної задачі. Також він зазначив, що дану думку підтримують багато інших російських політиків.

Також депутат сказав, що Росію буде легше мобілізувати на війну проти народів колишнього СРСР, ніж на бойові дії в Сирії.

«Території всього Радянського Союзу – по міжнародному праву, це територія нашої Батьківщини, нашої нації. І в ці кордони нам треба повертатися. І нам доведеться це робити», – сказав він

При цьому депутат вважає, що це можна зробити уникнувши зіткнення з НАТО (країни Прибалтики перебувають у Північноатлантичному альянсі, - ред.).

Крім того російський політик переконаний, що відновлювати колишні межі буде необхідно, незважаючи на санкції і постійне погіршення відносин із Заходом.

«У нас має бути те, заради чого ми терпимо. І в особистому плані, і в людському, бачите, один льотчик загинув, і в соціальному, у всіх відносинах. Ось це об'єднавчий чинник. А який фактор? Відновлення історичних меж російської держави. Ось наша мета, яка завжди об'єднувала, всі півтори тисячі років, все населення нашої держави і нашої нації. Всіх. Це єдина мета, яка дозволить нам об'єднатися. І далекобійникам об'єднатися, і пенсіонерам, у яких погіршуються умови, і людям зі своїми зарплатами», – сказав політик.

Разом з тим Федоров заявив, що напад на інші держави - це на загарбництво, а «відновно-оборонний» процес.

«Ось наше відновлення і оборона – межа 1945-1991 років», – підсумував російський політик.