«Чорні копачі» на Волині продовжують шкодити природі. Співробітники Любешівського відділення поліції ГУНП у Волинській області припинили незаконне видобування бурштину-сирцю. Про це інформує прес-служба волинської поліції.

26 листопада п’ятеро чоловіків за допомогою мотопомпи здійснювали незаконний видобуток бурштину-сирцю в урочищі «Куків», що знаходиться на території Бірківської сільської ради. Працівники міліції встановили, що незаконні дії вчиняли місцеві жителі 1969, 1981, 1985, 1990 року народження та киянин 1978 року народження.

Із місця події поліцейські вилучили мотопомпу з рукавами та 23 камінці жовтого кольору. Крім того, того ж дня співробітниками роти поліції особливого призначення поблизу села Лісово Маневицького району виявлено п’ятьох громадян, мешканців Рівненської та Волинської областей, які мали при собі штикові лопати. Завдяки професійним діям поліцейських вказані особи свій злочинний намір реалізувати не змогли.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст.240 (Порушення правил охорони та використання надр) Кримінального кодексу України. У разі доведення вини правопорушникам загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.