Шацькою районною радою на Волині керуватиме представник політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» – Сергій Карпук.  У Шацькій райраді – 26 депутатів від восьми політичних сил: 5 – «укропівців», по 4 – від ВО «Батьківщина», БПП «Солідарність», Аграрної партії України, 3 – від Радикальної партії Олега Ляшка, по 2 – від ВО «Свобода» та «Нашого краю». Серед народних обранців цієї каденції – 15 чоловіків та 11 жінок. Про це інформує прес-служба УКРОПу.

На голову Шацької райради претендувало двоє депутатів – Сергій Карпук від «УКРОПу» та Сергій Сидорук від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Обидва керують районними партійними організаціями політичних партій, які представляють.

28-річного Сергія Карпука на посаду голови райради підтримало 17 депутатів, його конкуренту свої голоси віддали 9 представників громади. Недійсних бюлетенів зафіксовано не було.

Сергій Карпук каже, що працюватиме над об’єднанням усіх депутатських фракцій навколо ідеї покращення добробуту людей та перспективного розвитку територій.

«Вирішення проблем громади залежить від фінансування, тому залучення коштів у район – першочергове завдання для голови районної ради, – переконаний Сергій Карпук. – В цьому аспекті працюватиме в багатьох напрямках: сприятимемо надходженню коштів у місцеві бюджети, залучатимемо фінансові ресурси державного та обласного бюджетів, братимемо участь у державних програмах; співпрацюватимемо із зовнішніми інвесторами, грантодавцями і фондами, у проектах Євросоюзу, транскордонного співробітництво; створимо сприятливий клімат для внутрішнього інвестора, який продукуватиме нові робочі місця і таким чином наповнюватиме районний бюджет. Також вважаю, що Щацький район необхідно перетворити на повноцінну курортно-рекреаційну зону».

Нагадаємо, що «укропівці» також очолили районні ради у Луцькому та Ратнівському районах. Відповідно керівниками там стали Валентин Приходько та Михайло Макарук.

А от у Ківерцівському районі питання, яке стосується обрання голови райради буде вирішуватися в суді. За цю посаду там боролися представники ві «УКРОПу» Володимир Юрчук та БПП Юліан Тарнчук.

Згідно із його результатами, 16 голосів віддали за Юрчука та 16 – за Таранчука, 2 бюлетені визнали недійсними. У бюлетені для голосування було чітко зазначено, де слід ставити позначку на підтримку того чи іншого кандидата. Двоє голосуючих поставили відмітку не з того боку навпроти прізвища кандидата. Тому лічильна комісія визнала ці бюлетені недійсними. Її рішення підтримали і депутати більшістю голосів. Вирішили перенести питання обрання голови райради на наступне сесійне засідання, дату проведення якого досі не визначили. Однак, кандидат від БПП на голову райради Юліан Таранчук засумнівався у результатах голосування колег-депутатів і подав до суду.