Клубна прес-служба лучан опублікувала коментарів головних тренерів після матчу.

Прес-конференція головного тренера «Волині» Віталія Кварцяного:

- Попри те, що команда із Запоріжжя має психологічні та організаційні проблеми, футболістам було сказано незважаючи ні на що грати організовано, старанно. Так і було, хоча в кінці пропустили. А треба грати до кінця. Це ложка дьогтю, яка зіпсувала позитив. Йдеться не про сам гол, а про розконцентрованість воротаря. Я наводжу часто у приклад слова Владислава Третяка. Він завжди казав, що найважче зберігати концентрацію до кінця не тоді, коли напружена боротьба, а за рахунку 12:0 чи 7:0 на твою користь.

Вдалося сьогодні зменшити негативну різницю забитих-пропущених голів. Нехай нікого не турбують якісь навколофутбольні речі, які, можливо, розпочнуть лунати після такого рахунку. Ми грали серйозно, проблеми «Металурга» - це не наші проблеми. Ми грали до кінця. Могли ще більше забити. Матей випав десь…

- Що скажете про єврокубкові перспективи?..

- Хлопці, залиште в спокої єврокубки.  Немає такого завдання. Ми старалися грати поважно і думаю, що це коло ми зіграли позитивно, попри поразки від серйозних команд. Так вийшло, що ми там крутимося – 5, 6, 4 місце, на третьому були також. Якщо вийде вийти – добре буде.  Будемо намагатися туди втрапити. Футболісти в більшості матчів грали на совість і я позитивно відношуся до їхньої праці за ці півроку. Вони розраховують на хороші слова і оцінку.

У другому колі я бачу не стільки проблеми в грі чи в результатах, а стосовно тягара боргів, який може позбавити команду і очок, й інших заборон. Йдеться про виплати, нав’язані нам  по гравцям, які неправильно йшли з клубу.

Тому ми можемо постраждати за проблему деформованих боргів. Якщо вони не висітимуть на наших плечах, ми будемо легше грати і будемо ближчими до вирішення завдання єврокубків. Якщо нині потрапимо, то система оцінки фінансового стану УЕФА нас туди не пропустить. Наразі в стані невагомості перебуваємо.

- Як зберегти настрій перед грою із «Дніпром»?

- Я запрошую журналістів у роздягальню поговорити про це із гравцями… Я вже від завтра почну налаштовувати їх, аби зіграли із «Дніпром» позитивно. Нам би три очки також не стали зайвими. Ми налаштовані дати бій і зіграти серйозно.

- Чи бачите ви в дублі гравців, які здатні підсилити основний склад?

- Так, звичайно.  У нас була впродовж першого кола значна реорганізація. Звільнили багато футболістів, які непрофесійно ставилися до своєї роботи. Я пообіцяв, що 4-5 гравців ми до кінця сезону інтегруємо в першу команду із молодіжних команд. Шаповал, Чепелюк, Дудік, Петров… Ми на них розраховуємо, вони відчують на собі адаптацію до прем’єр-ліги. 

Прес-конференція головного тренера «Металурга» Анатолія Чанцева:

- Хочу почати з того, що перед грою до мене підійшов директор матчу і передав, що до нього телефонував Кочетов (один із функціонерів ФФУ – fcvolyn.net) і просив передати, що на матч поставлено 500 тисяч доларів. Я цього зрозуміти не можу. Для чого таке говорити?! Причому тут команда? У мене особисто до всіх повна довіра. Мене це обурює. Можливо, хтось інший визначає результат гри, а не мої футболісти.

Стосовно сьогоднішньої гри, то ми є заручниками ситуації, яка склалася в клубі. На останній зустрічі власники заявили, що клуб однаково існувати не буде, він ліквідується. Багато людей вже звільнилися із «Металурга». Ми беремо в команду основну гравців із дубля, деякі з них навіть не потрапляли раніше в дубль. Ми просто хочемо дограти гідно осінню частину.

Влада нам допомагає проводити матчі. Тим не менше, перед виїздом до Луцька у нас відімкнули на базі електрику, тому завданням №1 було  не захворіти моїм гравцям. Критична ситуація просто.

Рівень 90% гравців просто не відповідає рівню УПЛ. Звісно, 1:9 боляче б’є по самолюбству. За нормальних умов деякі з них  не були б навіть у списку 18-ти…

- Але гравці «Металурга» гідно грали…

- Дякую за хороші слова. Наші фанати сьогодні були іншої думки. За що зневажати футболістів?! Ми вже не раз пояснювали, що якби була інша ситуація, гра була б іншою. Багато людей відмовилися грати за першу команду. А ті, хто виходять… Погляньте, у нас сьогодні найстаршим був 22-річний Ян Ковалевський. І це був його другий матч в УПЛ. Вони виходять на поле і трусяться… як це порівняти із «Волинню», в якій всі гравці дуже кваліфіковані. В нас залишився матч і Києві і не знаю, як це все перенести…