Працівники поліції, перебуваючи на території Центрального ринку обласного центру вилучили у місцевого жителя поліетиленовий пакет із маковою соломкою в кількості 186 штук, що становить 195,96 г. Про це повідомляє прес-служба волинської поліції.

Чоловік пояснив що вилучену наркотичну речовину він придбав та зберігав для власного вжитку, тобто без мети збуту. Як з’ясували правоохоронці, в минулому чоловік притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів пов’язаних із незаконним обігом наркотиків.

Вилучене направили на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого злочину визнав повністю, щиро розкаявся, та просив суд суворо його не карати.

За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України Луцький міськрайонний суд Волинської області призначив волинянину два роки позбавлення волі, встановивши рік іспитового строку.